hammerworks specialismen

Koperbewerking

Voor het bewerken van koper, messing, brons en aanverwanten kunnen we handmatig drijven, gieten, persen, lassen en solderen, klinken, felsen, forceren, etc. Voor het lassen van koper en zijn legeringen gebruiken we het TIG-proces, hierbij is de lasnaad nadien vrijwel onzichtbaar, en geeft een homogene structuur. Voor kleinere voorwerpen kunnen we zelf de eventuele nabehandeling verzorgen, zoals vertinnen, polijsten of vernikkelen.

Lastechniek

Wij leveren lastechniek op hoog niveau. Als internationaal lastechnicus en hoofd educatie bij het International Welding Institute Uganda ben ik letterlijk niet voor één gat te vangen. Een rijke ervaring met extremen; laswerk in vriescellen, rond de poolcirkel of in de tropen, in torens of kelders. Een ruime kennis met de meeste lasprocessen en metalen, en zoeken naar alternatieven voor de beste oplossing.

Vlamspuiten/metaliseren

Het handmatig vlamspuiten is een niet veel voorkomende techniek. Het is een autogeen proces, waarbij het voorwerp word voorverwarmd  tot ongeveer 700 graden Celsius, waarna een metaallegering in poedervorm word opgespoten. Dit is ideaal voor versleten onderdelen, zoals messen, gereedschap, machine- en motoronderdelen, etc. Een voordeel hierbij is dat het opgespoten metaal goed te verspanen of te slijpen is.